biokovo

Kamešnica je planina koja se nalazi na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Njeni najviši vrhovi – Konj 1866 m, Kamešnica 1809 m i Garjata 1773 m – nalaze se na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Zbog teškog terena na planini nema graničnih oznaka a obzirom da nije bila zahvaćena ratnim djelovanjima, nema minski sumnjivih područja pa se može slobodno i bezbrižno planinariti.

Njene travnate visoravni i čista visoka bukova šuma daju dojam izuzetno pitomog i izuzetno lijepog planinskog okruženja. Bosanska strana planine je šumovita i strma dok je dalmatinska strana pitomija i blaža te obiluje travnatim visoravnima.

Vrh Kamešnica je prostran i travnat. Teško je dokučiti stvarnu vršnu točku.

Obilježen je natpisom na kamenu na kojem je istaknuta i nadmorska visina. Pored vršne oznake u kamen je ugrađen i planinarski žig.

Pogled s vrha je izuzetno lijep. Vidi se cijelo vršno bilo Kamešnice, te livanjsko polje i sinjska krajina. Tkaođer lijepi su vidici na okolne vrhove: Cincar, Tušnicu, Vran, Čvrsnicu, Zavelim,Matokit, Biokovo, Mosor, Svilaju, Kijevski Bat, Sinjal, Troglav i Veliku Duvjakušu. Lijepi vidici se pružaju i na dio Srednjeg Jadrana s dijelom otoka.

Tekst: planinarenje.hr

Trajanje ture:

7  sati + prijevoz

Težina:

Srednje teško, (900m  visinske razlike)

Visina odredišta:

1809 mnv

Cijena:

550 kn (73 €)

5+ ljudi, popust od 20%

Individualna cijena:

750 kn (100 €)

Uključeno u cijenu:

Nije uključeno u cijenu:

REZERVIRAJ

Galerija